主讲教师:吴凌飞 人气:297 更新时间: 2018年11月12日
吴凌飞,IBM全球研究院总部(IBMT.J.WatsonResearchCenter)研究员,威廉玛丽大学计算机系博士,主要研究方向为机器学习,深度学习,表征学习,自然语言处理,大数据。已经发表20几篇顶尖杂志和会议,同时也是13项美国专利的发明人。吴博士长期担任多家国际顶尖杂志的评审,同时担任IEEEBigData\'18TutorialCo-Chair,并长期担任AI/ML/DL/DM国际顶会的TPC,如ICML\'19,ICLR\'19等。Moststandardmachinemodelsaredesignedforinputswithavectorfeaturerepresentation.Formanystructuredinputssuchastime-series,strings,histograms,andgraphs,sincetherearenoexplicitfeaturesindata,muchworkhasaimedtodeveloptheeffectiverepresentationofthesecomplexinputs.DespitethegreatsuccessofDeepLearningmodelshaveachieved,weaimtodevelopagenericmethodologytolearnfeaturerepresentationdirectlyfrom"unlabeled"dataforstructuredinputs.Inthefirstpartofthistalk,wewillfirsttalkaboutD2KE,agenericframeworktolearnakernelanditsembeddingfromanydistance(ICLR\'19submission).Inthesecondpart,IwillpresenthowtoapplyD2KEforlearningembeddingsofmultivariatetime-series(AIStats\'18,oralpaper).Inthethirdpart,IwilldiscusshowtoapplyD2KEforlearninguniversaltextembeddingfrompre-trainedwordembedding(EMNLP\'18).