主讲教师:唐煜 人气:879 更新时间: 2017年01月09日
唐煜教授于1988年在墨西哥国立大学获得电气工程博士学位,1991年获评墨西哥科学院最佳博士论文,获得Weizmann奖,1994年1月到1995年12月任墨西哥电力研究院顾问,1995年获评墨西哥国立大学杰出青年学者,现为墨西哥科学院和SNI的正式会员,墨西哥国立大学一级教授。唐教授的研究方向包括自适应控制系统辨识、非线性控制及其在生物医学、工业中的应用。Inthistalkweconsidertheproblemofdesigningafractionalordermodelreferenceadaptivecontroller(FO-MRAC).Towardsthisend,anFOmodelforanesthesiaisfirstproposed,whichisshowntobeabletofollowtheanesthesiadynamicsbyidentifyingthePK/PDmodel.Then,basedonthismodelasimpleFO-MRACisdesigned.Thestabilityoftheclose-loopsystemisestablishedemployingLyapunovanalysis.InstrumentaltotheconvergenceofthecontrolerrortozeroisanextensionoftheBarbalatLemmaforfractionalordersystems,whoseproofisdetailedinthetalk.
主讲教师:唐煜 人气:859 更新时间: 2016年05月28日
报告人简介:唐煜HereceivedtheB.S.degree(withhonors)incomputerengineeringandtheM.E.andPh.D.degreesinelectricalengineering,allfromtheNationalUniversityofMexico,MexicoCity,in1984,1985,and1988,respectively.Hejoinedthesameuniversityin1988andiscurrentlyaFullProfessorattheFacultyofEngineering.Prof.TangisaRegularMemberoftheMexicanAcademyofSciencesandSystemofNationalInvestigators(SNI).Top-downapproach,asageneralsystemdesignmethodology,hasbeenwidelyusedinmanyfieldstodesigncomplexsystems.Inthisapproach,theobjectivesofthesystemarefirstspecifiedatthetoplevel.Theseobjectivesarethendown-streamedtowardssystem-componentlevelsothatthewholesystemisimplemented.Basedonthisapproach,thistalkaddressesthedesignofobserversandoutputcontrollersforaclassofnonlineardynamicalsystems.Nonlinearcontractionanalysiswillbeemployedastheanalysisanddesigntoolforimplementingthisapproach.Applicationtosatelliteattitudecontrolisconsidered.