主讲教师:夏波 人气:70 更新时间: 2018年08月04日
Abstract:Inthistalk,wefirstconstructaGaussianmeasureonanL^2-basedSobolevspacewithregularityindexinsomeregime.Inthiscase,wehavethenaturaldimension-freeLog-Sobolevinequality.Then,uponestablishingthedynamicsoftheBBMequationinthisspace,wediscussthepreservationofinequalitiesofthistypeunderthisdynamics.
主讲教师:夏波 人气:556 更新时间: 2016年12月19日
摘要:Weknowthatthesuper-criticalwaveequationisill-posed.Nowaquestionarisingfromthisfactiswhetherornotthereissome"well-posednesstheory"tothesuper-criticalequation,analogoustotheclassicalwell-posednesstheory?Inthistalk,Iwillintroducetheconcept"probabilisticwell-posedness"inthesenseofBurq-Tzvetkov,underwhichwecanstillexpectgood(localandevenglobal)behavioursofwaveequationsinthesuper-criticalregime.ThisisajointworkwithChenminSun.
主讲教师:夏波 人气:474 更新时间: 2016年12月16日
Abstract:Thistalkwillfocusontheill-posednessofseminiliearwaveequationinthesuper-criticalregimeonthethreedimensionalEuclideanspacesorclosedmanifolds.Precisely,wewillprovethat:givenany$pin(3,5)$and$sin(0,frac{3}{2}-frac{2}{p-1})$,thewaveequationwithnonlinearity$|u|^{p-1}u$,initiatedatanydatain$H^stimesH^{s-1}$,doesnotadmitanysolutionin$L^{infty}([0,T],H^stimesH^{s-1})$forany$T>0$.