主讲教师:徐昕 人气:185 更新时间: 2018年09月02日
报告摘要:ThistalksummarizesbrieflytherecenteffortsofXinXu\'sgroupinmethodologydevelopmentformo-lecularmodelingincatalysis.Itconsistsofmainlythreeparts,namely,(l)howtomodelthecatalysts;(2)howtoobtainaccurateenergetics;and(3)howtoconductmicrokineticanalysis.Challengesinthefieldwillbediscussed.报告人简介:XinXureceivedhisDoctoralDegreeinTheoreticalChemistryfromXiamenUniversity,China,in1991.AfterapostdoctoralstayatFujianInstituteofResearchontheStructureofMatter,AcademiaSinica,hewasappointedasanassociatedprofessorin1993andwaspromotedtoafullprofessorin1995inthedepartmentofchemistry,XiamenUniversity.HewasalsoaffiliatedtotheStateKeyLabofPhysicalChemistryonSolidSurfaces(PCOSS),China,whereheactedasdeputydirectorfrom1996to2003.HewasavisitingprofessoratKyotoUniversity,Japan,EcoleNormaleSuperieuredeLyon,France,andavisitingassociateatCaliforniaInstituteofTechnology,USA.From2006,hewasappointedasLu-Jia-XiChair-professorofXiamenUniversity.From2010,hemovedtoFudanUniversity,wherehecurrentlyistheChang-Jiangchairprofessor.Hisresearchinterestsinvolvedevelopmentofdensityfunctionalsandlinearscalingquantumchemicalmethods,modelingofcatalyticreactionmechanismsonthesolidsurfacesandinsolutions.
主讲教师:徐昕 人气:3163 更新时间: 2016年06月18日
以增强学习(reinforcementlearning)为代表的自主学习技术对于提升各类机器人系统的优化决策与控制性能具有重要意义。报告针对复杂不确定环境中机器人系统的优化决策与控制问题,主要阐述如下几个方面的内容:求解复杂优化决策与控制问题的自主学习技术所面临的理论与技术挑战,近年来增强学习与近似动态规划领域的主要研究进展,典型的机器人自主学习系统,机器人自主学习领域有待进一步研究的理论与技术难题。