主讲教师:李家康 人气:1651 更新时间: 2019年12月12日
报告人简介:李家康博士剑桥大学博士毕业,美国国家工程院院士,广东康云多维视觉智能科技有限公司联台创始人,CEO兼CTO。中国图像图形学学会第一位外籍会员,华南理工大学校外硕士生导师,广东省图像图形学学会计算机视觉专业委员会副主任,广东省图像图形学学会虚拟现实与智能交互专业委员会副主任。创办英国图形图像引擎公司,实现年收入1.4亿美金;个人拿下Motorola全球总订单5000万美金合同;发明专项70项。创立康云多维视觉智能科技有限公司,康云公司荣获2019年第八届中国创新创业大赛“人工智能与先进制造”成长组全国总冠军。报告摘要:Wealreadyknowthatsupervisedmodelscanperformextremelywellonnumeroustasksbuttheoutstandingaccuracyhasitsownprice.Nevertheless,AIresearchesdoagreatjobincreatingmoreandmorepowerfulmathematicalmodels,theoneswhoarefeedingthesemodelsoftenmisusethemhorriblyorthesemodelsevenaren’tmeanttomeettheexpectations.Algorithmsthatworkwellinresearchphasecanfailontotallyunexpectedproblems.Forexample,itturnedoutthatwidelyusedtodayconvolutionalneuralnetworks(CNNs)aresufferingfromadversarialattacksandtendtolearnnottheshapeofthevisualobjects,butrathertheirtexture(pictureandthelinkabove).Theproblem,probably,liesinthecoremathematicaloperationchosenforthemodel—convolutions,thatarenotrobustenoughastheyseemlike.GenerativeAIwilldemocratise3Dcontentcreationanddisplayinasimilarmannertowhathashappenedinothercreativedisciplinessuchasvideoproduction,photography,imageprocessingandgamedevelopment.AtLight&Magic,we’repassionateaboutbringingthesenew“automation”toolstolifeandlesseningthegapbetweenideaandcreation.WeusedGENERATIVEAI(embeddedinhardware&software)for3DSpatialRealityComputing.Providingultra-fastscanningandmappingsolutionsfor3Dmeasurement,documentation&realisation.