主讲教师:陈夏 人气:348 更新时间: 2017年01月09日
摘要:WecomputethelimitofthefreeenergyofthemeanfieldgeneratedbytheindependentBrownianparticlespairwiseinteractingthroughanon-negativedefinitefunction.asymptoticsfortheparabolicAndersonmodelswithGaussiannoiseOurmaintheoremisrelevanttothehighmomentthatiswhiteintime,whiteorcoloredinspace.Ourapproachi.i.d.randomvariablesininfinitedimensionalspaces.makesanovelconnectiontothecelebratedDonsker-Varadhan\'slargedeviationprinciplefortheforthegroundstateenergyofbosonicquantumsystem.Asanapplicationofourmaintheorem,weprovideaprobabilistictreatmenttotheHartree\'stheoryontheasymptotics。
主讲教师:陈夏 人气:2366 更新时间: 2013年07月29日
研究生短期课程【陈夏教授,董昭教授】课程题目:IntroductiontoBrownianMotioninRandomEnvironment(随机环境中的Brown运动)时间:7月22,、24,、26日上午9:30--11:30;7月22、24、26日下午2:30-5:30地点:数学学院1418主讲人:ProfessorXiaChen(陈夏)UniversityofTennesseeatKnoxville课程简介:ThemodelofBrownianmotioninrandommediaisconcernedwiththeimpactoftherandomenvironmentovertheBrownianpaths.Inmathematicalphysics,itisusedtostudytherandompolymers.ByFeynman-Kacrepresentation,itisrelevanttothepartialdifferentialequationswithrandomnoise.Inthespecialcaseoftime-spacewhitenoise,themodellinksthecurrentlysensationaltopicofKPZequations.Amongotherthings,theselecturesaddresslongtermbehaviorsforthesystemofBrownianmotioninrandommedia.WewilllimitourdiscussiontothecasesofPoissonandGaussianpotentials.Themainfocusisonthebasicideas;theprerequisitefortheselecturesisafirstyeargraduateprobabilitycourse;andthereferencebookis“BrownianMotion,ObstaclesandRandomMedia"bySznitman.课程主要介绍随机积分、随机微分方程、Malliavian分析初步。主要针对数学专业一年级以上的研究生。