主讲教师:谢幸 人气:1244 更新时间: 2012年02月15日
Manyinnovativelocation-basedserviceshavebeenestablishedinordertofacilitateusers’everydaylives.Usually,theseservicescannotobtainlocationnamesautomaticallyfromusers’GPScoordinatestoclaimtheircurrentlocations.Inthistalk,weproposeanovellocationnamingapproach,whichcanprovideconcreteandmeaningfullocationnamestousersbasedontheircurrentlocation,timeandcheck-inhistories.Inparticular,whenusersinputaGPSpoint,theywillreceivearankedlistofPointsofInterestwhichshowsthemostpossiblesemanticnamesforthatlocation.Inourapproach,wedrawananalogybetweenthelocationnamingproblemandthelocation-basedsearchproblem.Weproposedalocalsearchframeworktointegratedifferentkindsofpopularityfactorsandpersonalpreferences.Afteridentifyingimportantfeaturesbyfeatureselection,weapplylearning-to-ranktechniquetoweightthemandbuildoursystembasedon31811check-inrecordsfrom545users.
主讲教师:蒋凡 人气:29317 更新时间: 2011年12月26日
本课程的教学目标是在学生已经学过的计算机网络的基本理论知识以及网络的基本应用基础上,跟踪计算机网络理论和技术发展的最新动向,讲授计算机网络的新概念、新技术、新发展和新应用,使学生掌握网络的最新理论和技术,始终把握网络信息时代的脉搏。通过具体网络实践,解决实际问题,掌握网络编程的基本技能,以适应现代信息化社会对计算机网络的要求,为进一步利用计算机网络资源、从事相关的学习和研究打下基础。课程按照计算机网络的发展沿革,系统介绍计算机网络最新技术的基础,介绍计算机网络体系结构的发展、主动网络、移动和AdHoc网络、光网络、应用层网络、单播组播和任播、拥塞控制、服务质量控制、多协议标记交换、千兆位以太网、网络安全、网络系统管理及管理系统结构、高性能路由器体系结构、路由查找算法、IP分组分类算法、新一代网络协议IPv6、虚拟专用网VPN、网络协议分析、TCP/IP协议簇、网络编程设计等。本课程强调实际动手能力的培养。
课件总访问人次:10196324