中国科大学位与研究生教育
课程名称: 教师:
当前位置:
 >> 
 >> 
矿藏的重要性、形成和发现之旅
矿藏的重要性、形成和发现之旅
教师介绍

本讲教师:Andreas Audétat
所属学科:理科
人  气:1080

课程介绍
报告内容简介:矿藏的重要性、形成和发现之旅 Since the stone age, the technical evolution of mankind has always been critically depending on the discovery and exploitation of mineral resources. This is particularly relevant nowadays, where our demand for metals and raw materials is bigger than ever before and new deposits become more and more difficult to find. Mineral deposits form in a variety of geological settings ranging from magmatic to sedimentary environments. Understanding their mode of formation by means of field work, petrological and geochemical studies and experiments is fundamental to the discovery of new deposits and to secure resources for the coming generations. 从石器时代以来,人类的发展总是依赖矿物资源的发现和开发利用。这在现今尤为重要,人 类对于金属和原材料的需求更胜以往,新的矿藏越来越难发现。矿藏形成于多种多样的地质 环境,从岩浆到沉积环境。通过野外工作、岩石学和地球化学研究以及实验的方式可以来理 解它们的形成模式,这是发现新的矿藏和保障人类未来矿产资源安全的基础。
致谢:本课件的制作和发布均为公益目的,免费提供给公众学习和研究。对于本课件制作传播过程中可能涉及的作品或作品部分内容的著作权人以及相关权利人谨致谢意!
课件总访问人次:25582110
中国科学技术大学研究生网络课堂试运行版,版权属于中国科学技术大学研究生院。
本网站所有内容属于中国科学技术大学,未经允许不得下载传播。
地址:安徽省合肥市金寨路96号;邮编:230026。TEL:+86-551-63602929;E-mail:wlkt@ustc.edu.cn。

扫一扫,手机版